Lajmet E fundit

Yuri Kim e ka “kurdisur” zilen e orës për arrestimin e Sali Berishës

Edhe pse kuf0më, po i tremb shqiptarët. Saliu edhe duke gërmuar va, rrin e vet, shpreson të prishë qarkun e drejtësisë amerikane me paratë që ka vjedhur. Por përmbi Ballkan pritet “boria” për zgjim.Ty, tyy tyyy, po bie “boria” andej nga Uashingtoni. Është alarmi për kapjen e “Peshqve” të Mëdhenj. Gjuetia po nis me më gjigandët. Sali Berishës i ka vdekur ora, që kur ora për t’u arrestuar i është “kurdisur” me alarm nga amerikanët dhe pritet vetëm të bëjë cëër r-cëëërr-in e shumëpritur nga shqiptarët.

SPAK-u nuk mund ta shtyjë më tej arrestimin e kapove të 4 Klaneve Mafioze në komandë të 20 familjeve kr1m1nale. Kështu, jo vetëm Sali Berisha është afër prangave, por edhe Ilir Meta, Fatos Nano, Edi Rama e gjithkush ka vënë dorë në djersën, liritë e pasuritë e shqiptarëve.
Saliu është “kali” i parë i kapur.

Ai turfullon, pasi ia kanë lidhur litarin amerikanët. Me 200 banditë hajdutë rreth vetes, shan si rrugaç ambasadoren Yuri Kim, Sekretarin Amerikan të Shtetit Antony Blinken dhe “Shtëpisë së Bardhë” i vë përkarshi për demonstrim force “Shtëpinë e Lirisë” me Monika Kryemadhin e Ilir Metën.

Ky orëvd, ekuri, me zile alarmi në kampin e drejtësisë, ka ndërtuar sistemin e vet të organizimit kalendarik të kohës, ka mbledhë rreth vetes skllevër me vullnet divash dhe “urithë” me takat skllevërish.Të parët janë më çyrykët e fshatit që janë bërë më pasanikët, kurse të dytët janë asish që për punë kanë dalë.
Ja, me këta të dytët “ndërton” Saliu “murishte” antiamerikane rreth Hanit të Hasan P*rdhës. Saliu, me këta që kanë dalë për punë, bën konferenca e qyfyre, se të parët i ka që i ka. Këta, po tha Saliu se data e sotme nuk është kjo që shënon gjithë Bota, e bëjnë lajm në facebook, në televizione, në gazeta e portale.
E kanë bërë dhe e bëjnë.

S’ka si ndodhë ndryshe, kur ti, edhe sot, si dje e pardje, e parkon penën në parking publik të zënë forcërisht nga media-mafie e Hanit të Hasan P”ordhës.
Ky është lajm. Qyteti nuk është i qytetarëve, por i Sali Berishës, i bandave që e kanë ndarë thela-thela, këtej i zënë për mediat, andej për bandat e këtij apo atij, këtu për zyrtarët, aty për traf1kantët, aty vra, sësit me pagesë, e vazhdon ndarja.

Kudo banditët e djalit të Alisë, me urdhër të Beut Sali Berisha, kanë marrë kovat me bojë të verdhë dhe po vizatojnë parkingje, duke e ndarë sipas “barqeve” e mehallave llokmat për veprimtaritë antiamerikane.
Qyteti i lashtë, detyrueshëm po sfilon zakonet e sinkronit Berishian. Lugati u flet budallenjve që edhe rrugën e Diellit e Hënës e përcakton ky, Shtëpinë e Bardhë e sistemon në një qoshe të “Shtëpisë së Lirisë” po ky. Ky që u ka ulë “brekët” në fund të këmbëve mediave, ka lëshuar ca kocka a si me thënë, rroga sa të doni, pa punuar fare, pastaj ka bërë edhe diçka tjetër interesante; I ka vënë duart pas qafe Edi Ramës dhe ‘nxjerr kunjin’ me të; Hë figurë, e gjen kush është.

Gjithçka ka dreqosur e po vazhdon edhe pak ditë para arrestimit Saliu, është kthim tek kufiri mes gazetarit e idiotit, mes pushtetarit e banditit, mes anarshisë e ligjit.Këtu le të ngulet “Flamuri”, jo tek “argumenti” se Saliu apo djali i Alisë janë rracë e mirë, se na japin rroga kot, hapësira publike për të parkuar si të fortët e qytetit, ekrane e portale për të shtrembëruar realitetin, gojë me sha të tjerët e me shit mënd me kartë gazetari në gjoks.
Që të jemi normal, në Hanin ku njihesh, ç’të duhet dokumenti ty koleg?
Për dokumente po bëhet zhurmë gjithandej. Deri në Zagreb të Kroacisë, ku më 22 prill fillon punën Prokurori Special i Shtëpisë së Bardhë, për zbatimin e Urdhrit Ekzekutiv të Presidenti Joe Biden për arrestimin e gjithë atyre që përfituan nga fondet Publike në Ballkan.

Prandaj Saliu ka shpikur kalendarin e vet. Është ndyrë jo pak ambienti. Na janë ngatërruar hajdutët, na është vjerdhur ekonomia, s’na punon mirë as “kandari” e as kalendari.Këtu kërcen kandari e kalendari.Kur kapet ndonjë “peshk” nuk është se ka shumë entuziazëm. Këtej nga fshati ynë secili do “Peshkun” e vet. Këtej hajduti yt nuk është si hajduti im. Këtej kalendari i njerëzimit nuk është si ai i kr1mit.

Për shembull, gjithë bota e di se Thesari i Shkodrës është grabitur më 16 mars 1997, po kjo nuk ka rëndësi fare.
Tjetër datë njihet e shënohet sipas kalendarit të Hanit të Hasan P*rdhës.
16 marsi i vitit 1997, kur është grabitur Thesari i Shkodrës, i takon të jetë data 22 qershor 1997. Edhe mediat, të tëra kështu shkruajnë përditë. E ka thënë Saliu, dhe ashtu duhet besuar, apo jam gabim unë?
Përderisa ashtu e lanë këtë datë edhe gjithë kryeministrat, hetuesit e prokurorët tash 25 vjet, pse jo dhe këta?

Ky dokument i fals1fikuar nga media, hetuesia e prokuroria, i bashkëngjitet një ngjarjeje madhore të kombit tonë. Lidhet me historinë e vjedhjes që konsiderohet më famozja e Ballkanit dhe kalendarit të Saliut nuk ja ndërrojnë as fletën.
Ka ngjarë, ç’ka ngjarë, kujt i hyn në punë. Saliut tashmë, por edhe atyre rreth tij, u ka vde, kur ora dhe pikë. Pritet cërr-cëërri dhe fap e në burg kr1mineli. Edhe pse kufomë, po i tremb shqiptarët. Saliu edhe duke çelur varrin e vet, shpreson të prishë qarkun e drejtësisë amerikane me paratë që ka vje, dhur. Por përmbi Ballkan pritet “boria” për zgjim. Yuri Kim ka “kurdisur” zilen e orës për arrestimin e Sali Berishës