Lajmet E fundit

Shqipëria në faυorë absolut pas υdekjes së sheikut arab, sepse tani trashëgon frontin njeriu që e ndërtoi aeroportin e Kukësit

Udhëheqësi de fakto i Emirateve të Bashkuara Arabe Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan u zgjodh president i UAE nga një këshill suprem federal ditën e sotme, duke for.cuar sun.dimin e tij mbi prodhuesin e naftës OPEC, lojtarin kryesor rajonal, raporton Reuters.

Këshilli, i cili grupon sun.dimtarët e shtatë emirateve të federatës së Emirateve të Bashkuara Arabe, zgjodhi Sheikh Mohammedin, të njohur si MbZ, një ditë pas vd.ekjes së gjysmëvëllait të tij, Presidentit Sheikh Khalifa bin Zayed, i cili ishte gjithashtu sun.dimtar i Abu Dhabit.

“Ne e përgëzojmë atë dhe i premtojmë besnikëri atij ashtu si dhe popullit tonë…dhe i gjithë vendi do të ndjekë udhëheqjen e tij deri në lavdi,” tha sun.dimtari i Dubait, Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum, i cili është gjithashtu zëvendëspresident dhe kryeministër i Emirateve të Bashkuara Arabe. një postim në Twitter.

MbZ, 61 vjeç, kishte vite që kishte pushtetin në një periudhë kur Sheikh Khalifa pësoi periudha të sëmundjes, duke përfshirë një go.ditje në tru në 2014.
Vd.ekja e mi.ste rshme gjysmë-vëllait të sheikut që mban emrin Aeroporti i Kukësit Zayed, erdhi menjëherë pas ngjarjes me videon skandaloze të Dubait.