Lajmet E fundit

Kjo është historiana shqiptare që ”i Iujti mendsh grekët fare”- Jeni shqiptarë të gjithë, shikoni mbimerat si i kanë pasur ndër vite

Historiania Elena Kocaqi në një intervistë për gazetarin Dritan Hila dha dek laratat e forta se grekët janë pjesë e rac, ës së shqiptarëve. Kocaqi u shpreh se në antikitet fiset greke kanë ikur nga Epiri dhe nga Iliria, pra sipas saj e gjithë popullsia greke janë ose pellazgë ose ilirë
Gazetari: Grekët kanë një tezë që thonë se shqiptarët janë një komb i krijuar nga Perandoria Otomane, bile dhe gjuhën ia kanë krijuar. Ndërsa ti u thua: “Ju jeni një komb i sajuar.”

Elena Kocaqi:Janë një damar, pjesë e racës së shqiptarëve. Unë e kam sqaruar në libër. Në antikitet fiset e tyre kanë ikur nga Epiri dhe nga Iliria, pra janë o pellazgë ose ilirë, s’ka asnjë tjetër.
Gazetari: Është një monument në Skinos, që është një fshat i humbur disa kilometra larg Athinës, ku jepen emrat e dëshmorëve të tyre të rënë gjatë lutftës italo-greke. Dhe mbiemrat janë: Kryemadhi, Kokles.

Elena Kocaqi: Janë të gjithë shqiptarë. Ata kanë ose emrin ose mbiemrin para 600 vjetësh. Nëse e ka pasur mbiemrin ortodoks Logofeti, emrin e ka pasur Gj1n, këtu kuptohet që është shqiptar. Dhe kështu është gjithë popullsia.