Lajmet E fundit

Si asnjëherë më parë e publikuar, Marin Mema na sjell be.tejën e madhe kundër Hajredin Pashës (video)

Të gjithë e njohin këngën e betejës kundër Hajredin Pashës, por cila është historia e vërtetë që qëndron pas saj ? Çfarë ndodhi në Gjoricë në vitin 1844 ? Si u organizuan dibranët dhe kush ishin krerët kryesore të saj ?

Të pathënat, dokumentat, rrëfimet e një beteje të ruajtur në këngë…

Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.