Histori

(FOTO)Transfσrmatσr antik në Kσsσvë?! gjetυr në malet e Sharrit!

Një objekt misterioz është gjetur rastësisht në malet e Sharrit në Kosovë (mbi 2000 metra lartësi mbidetare), nga fotografi shqiptar Ismet Smaili.

Ky objekt duket si një transformator, por është i mbështjellë me gur e që duket se ka patur një formë të rregullt gjeometrike 8 këndore, por është dëmtuar.

Ekzaminimi laboratorik dhe një dokumentar televiziv është në proces për të gjetur vjetërsinë se kur u krijua ky mekanizëm.
Në qoftë se do të rezultoj se është më i vjetër se shekulli i IX (kur transformatori u shpik), atëherë kemi të bëjmë me një gjetje senzazionale, që mund të jetë i lidhur me ndonjë teknologji të përparuar të kohëve të lashta!