Lajmet E fundit

Mos E Fikni Bojlerin: Cilat Pajisje Në Shtëpi Konsumojnë Më Shumë Energji Elektrike?

Ka pajisje që mund t’ju ndihmojnë të kurseni dhe konsumi i energjisë i të cilave është shumë i papërfillshëm.Shumë njerëz duan të kursejnë kur bëhet fjalë për konsumin e energjisë elektrike, por shumica e njerëzve bëjnë gabime për të cilat as nuk janë të vetëdijshëm. Elektricistët zbulojnë se cilat pajisje janë konsumatorët më të mëdhenj të energjisë elektrike, si të kursejnë dhe sa ndikon klima në shumën e faturës.Konsumatorët më të mëdhenj janë pajisjet që përdoren për ngrohje.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

“Konsumatorët më të mëdhenj të energjisë elektrike në amvisëri janë ngrohësit, gjegjësisht amvisëritë që ngrohen me energji elektrike. Pra, këto janë soba TA, madje në sfond është ngrohësi i ujit. Është një konsumator mjaft i madh, por nuk duhet të jetë, por varet nga sa nxehtë është. Disa njerëz e kanë zakon të bëjnë dush dy herë në ditë dhe të qëndrojnë në banjë për një kohë të gjatë, kështu që ngrohësi i ujit konsumon shumë. “Kaldaja nuk harxhon shumë energji elektrike, sepse ka izolimin e vet, por konsumi ndodh me ndezje dhe fikje të vazhdueshme”, tha elektricisti Tomislav Mikiq.Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

“Unë personalisht nuk e fikim kurrë ngrohësin e ujit. Nuk ka kursim nëse e fikni. “Unë jam pro që bojleri të jetë gjithmonë i ndezur, përveç nëse është një kazan në një shtëpi pushimi ku qëndroni vetëm herë pas here.”Shumë mendojnë se ngrohësi aktual i ujit konsumon më shumë energji elektrike dhe Tomislav Miçiq zbulon se çfarë është e vërtetë.

“Ujësjellësi me rrjedhje nuk konsumon më shumë. Është shumë më i fuqishëm, mund të jetë konsumator 9-10 herë më i madh se një ngrohës uji i zakonshëm, por konsumohet vetëm kur rrjedh uji i nxehtë. Sapo uji mbyllet, kaq. “Nëse bëni dush për 5 minuta, merr rrymë për 5 minuta dhe më pas ndalon”, tha elektricisti. A ndikon mosha e pajisjes në konsum?
“Nuk ndikon, përveç rasteve kur ngrohësi nuk digjet. Le të themi me një sobë TA, e cila ka tre ngrohës dhe një digjet, kështu që konsumon më pak, por edhe ngroh më pak. “Pavarësisht se sa e vjetër është pajisja, ajo konsumon të njëjtën sasi të energjisë elektrike”.

Elektricisti foli edhe për llambat.
“Shumica e njerëzve i kanë zëvendësuar llambat me llamba LED, të cilat janë 8 herë më ekonomike. Ata konsumojnë më pak se llambat klasike. Kursen më së shumti në ngrohje. Ne duhet të sigurojmë një temperaturë të rehatshme, e cila është temperatura në të cilën zakonisht shikojmë TV. Temperatura më e këndshme është 24 gradë Celsius. “Nëse nuk mund ta sigurojmë për shkak të mungesës së energjisë elektrike, atëherë ka pajisje ndihmëse që mund të ndihmojnë”.
Sipas tij, do të kurseni nëse blini pajisje të caktuara që do t’ju ngrohin mjaftueshëm, dhe konsumi i të cilave është i papërfillshëm.

“Është, le të themi, një ngrohës elektrik i këmbëve. Është si një këpucë për dy këmbë. Konsumon energji elektrike si një llambë, pra është krejtësisht e papërfillshme. Kur ngrohni këmbët, mund të shikoni TV dhe nuk do të keni ftohtë në 20 gradë. Për të qëndruar në një vend ku është ftohtë, rreth 15 gradë, ekziston një jelek elektrik. Është me bateri dhe mund ta blini online. “Ajo siguron nxehtësi të mjaftueshme,” tha ai.