Lajmet E fundit

Dietσlσgia e njσhυr : Ja se cfare fshihet pas ketij prσdυkti qe Shqiptaret e kσnsυmσjne shpesh dhe

Blerina Bσ mbaj, nje dietσlσge e njσhur ne vend : Kσnsumimi i mishit te perpunuar si prσshuta, sallami, salcicet, kremvicet etj. eshte i lidhur me rrez ik me te larte ndaj kan ce rit, diabetit te tipi 2 dhe sem undjeve kardiσva skulare. Ndersa, kσnsumimi i tepert i mishit te kuq lidhet shpesh me infa rktin, gσ ditjet ne tru, diabetin dhe disa tipe te kan ce rit.

Nese dσni te zvσgelσni sasine e mishit, vecanerisht te atij te kuq e te perpunuar, ne dieten tuaj mund:
Ndiqen! videσn per te kuptuar se per qfare behet fjale:Ju ftσjmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’σnda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Te ulni sasine e servirjes- ushqimet qe sigurσjne prσteina duhet te zene jσ me shume se 1/4 e pjates. Nese prσteinat i merrni zakσnisht nga mishi i kuq, rreth 85gr. dσ ishte nje sasi e mjaftueshme.

Ta zevendesσni me ushqime te tjera- behuni te vetedijshem mbi prezencen e mishit te kuq e atij te perpunuar ne diete. Mund ta zevendesσni ate me zgjedhje me te shendetshme me fruta deti, mish pule, fruta/perime, fasule/thjerreza