Lajmet E fundit

Ja pse ju “kërcen” lavatriçe, kjo është arsyeja kryesore: Një ekspert zbuloi atë që nuk do t’ju ​​thotë asnjë riparues

Ja pse “kërcen” lavatriçe juaj, kjo është arsyeja kryesore: një ekspert zbuloi atë që asnjë mjeshtër nuk do t’ju ​​thotë.
Kur lavatriçe fillon të kërcejë majtas e djathtas rreth banjës, kontrolloni nëse mund të jetë ajo që shpjegoi eksperti, për të cilën mund të lexoni më poshtë në tekst…
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Makina larëse nuk mund të funksionojë pa dridhje. Megjithatë, nëse ato dridhje gjatë rrotullimit janë më shumë si “kërcim” dhe makina fillon të lëvizë fizikisht nëpër hapësirën në banjë, atëherë tashmë ekziston një problem. Pse makina dridhet fort dhe si të eliminohet shkaku i këtij fenomeni? “Makina mund të dridhet për shkak të dizajnit të dobët ose nëse është montuar keq,” thotë Oleg Dranitsky, drejtor i laboratorit të testimit të elektronikës së konsumit Testbet, duke shtuar se dridhjet ndodhin gjithashtu për shkak të instalimit johorizontal ose faktit që vidhat e transportit që sigurojnë ajo kazan gjatë transportit, nuk hiqen.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Prodhuesit thonë gjithashtu se “kërcimi” i makinës larëse mund të shkaktohet nga lloje të ndryshme materialesh që lahen, nëse rrobat janë të rënda ose kanë përmasa të mëdha (për shembull, nëse kemi vendosur jastëkë, xhaketa të mëdha dhe të rënda ose mbulesa që thith shumë ujë në vetvete). Kjo ndodh sepse materiale të ndryshme thithin ujin në mënyrë të ndryshme, gjë që reflektohet në peshën e tyre. Nëse ka copa veshjesh me peshë të ndryshme në kazan, mund të ndodhë një çekuilibër dhe, si rezultat, kazani do të anohet më shumë në njërën anë dhe do të shkaktojë dridhje të forta gjatë centrifugimit.

Si të parandaloni këtë dridhje të tepërt të makinës? “Hapi i parë është të zbulohet shkaku i dridhjes. Pra, nëse rondele vendoset gabim, duhet të nivelohet”, këshillon Oleg Dranitsky.Është gjithashtu një ide e mirë të kontrolloni gjendjen e vidave të transportit në murin e pasmë. Mund të jenë tre deri në pesë dhe të gjitha duhet të hiqen. Për më tepër, rekomandohet përdorimi i një tapeti special kundër dridhjeve për këmbët.

“Paskat kundër vibrimit ose rrëshqitjes e mbrojnë dyshemenë nga gërvishtjet, veçanërisht nëse është prej materiali të butë. “Ato zvogëlojnë transmetimin e dridhjeve në dysheme (ato veprojnë si amortizues), duke ulur kështu nivelin e zhurmës dhe dridhjeve të transmisionit, veçanërisht kur centrifuga është duke punuar”, thotë eksperti.Nëse shkaku i dridhjes qëndron në ngarkimin “të pasaktë” të makinës, përpiquni të vendosni rroba të përafërta me të njëjtën madhësi dhe pëlhura të së njëjtës përbërje: mos vendosni peshqirë të trashë me jastëkë të hollë, triko të trashë me rroba të lehta. etj. Burimi: NMD.mk