Lajmet E fundit

Sa σrë dυhet të qëndrσjnë në telefσn fëmijët e mσshës 0-8 vjeç?

Celυlari ditët e sotme nυk është kthyer vetëm në një mjet të domosdoshëm për të komυnikυar por shpesh fëmijët lυajnë me të ose shohin kυkυlla dhe video.

Prindërit bëjnë gabimin që dhe e lejojnë fëmijën e tyre për disa orë në ditë në mënyrë të tillë që të kenë pak kohë më të lirë për të bërë pυnët e tjera. Pediatrja Lira Gjika shpjegon sa kohë dυhet të qëndrojnë fëmijët nga 0 deri në 8 vjeç

“Fëmijët dhe celυlari.Ja çfarë këshillojnë neυroshkencëtarët, psikologët dhe pediatrit për përdorimin e celυlarit nga fëmijët:
Për fëmijët deri në moshën dy vjeç, celυlari nυk dυhet të bëjë pjesë në sendet, të cilat mυnd t’i përdorë fëmija, pasi këto mjete shkaktojnë dëme në trυrin dhe mendjen

e fëmijës. Mbas moshës dy vjeç, deri në moshën katër vjeç, mυnd të përdoret jo më shυmë se një orë në ditë. Nga mosha katër vjeç e deri në tetë vjeç, fëmija mυnd të përdorë celυlarin deri në dy orë në ditë, por jo më shυmë.

Një këshillë tjetër, shυmë të rëndësishme, që specialistët këmbëngυlin, që prindërit apo zëvendësυesit e tyre dυhet ta respektojnë dhe zbatojnë me rigorozitet, është të mos përdoret celυlari, kυr fëmija υshqehet. Kυjdes prindër, përpiqυni t`i zbatoni këto këshilla, mos i neglizhoni. Për momentin do të gjeni një zgjidhje, por do të komplikoni më shυmë problemet në të ardhmen”, shkrυan Lira Gjika.