Lajmet E fundit

Dυajeni, Nënën Mbajini nënat sa janë gjaIIë se…

Duajeni, Nënën Mbajini nënat sa janë gjallë,-Se po ikën s’vijnë, përsëri…!-Një thelë mishi ju ka bërë…-Eh, si ju rriti veç ajo e di!Shtyp hapesíren rek1amυese më pσshtë dhe lexσ lajmín e plσte

Shpirti i saj e di sa ka vuajtur-Që ty të bëjë burrë, o njeri…-Mbaje nënën sa është gjallë,-Se po vdiq s’vjen përsëri!-Nëse nuk ja puthni duart,-Të paktën mos e lëndoni me fjalë!-S’ka si nëna në këtë botë,-Respektojeni sa është gjallë!Shtyp hapesíren rek1amυese më pσshtë dhe lexσ lajmín e plσte

Mbajeni nënën sa është në jetë,-Se po vdiq s’vjen, përsëri…-Lum ai që ja di vlerën!-Ka një mal me pasuri.-Mos e lëndoni ju me fjalë,-Se ajo s’ju mallkon dot!-Dhe sido që të shprehet!
Shpirti saj do derdhi lotë!Shtyp hapesíren rek1amυese më pσshtë dhe lexσ lajmín e plσte

Duaje nëna sa është gjallë,-Si po iku do ju mungojë,-Në varreza kot sa shkoni,-Atje kurrë s’ju flet me gojë!-Lum kush nënën ka në jetë,-Se ka gjithë botën, pambarim,
Loti saj s’teret mbi faqe!-Fjalë e saj është si shërim.

Duajeni nënën sa është gjallë!-Se dhe ti do të plakesh o njeri…-Sido sillesh në këtë jetë!-Pas do të kthehen, më keq tek ti!Poezi. Nga; Ylli Toska!