Lajmet E fundit

Spastrimi etnik ndaj shqiptarëve të Follolinës dhe Prespës me ndihmën e ʋshtrisë franceze (Foto)

Fotografitë e sjellʋra më poshtë tregojnë historinë e dhimbshme të spastrimit etnik të shqiptarëve të Follolinës dhe Prespës me 1916.

Prill – Tetor – Follolinë( Florina ose Lerin ) me 1916. Terori perfʋndimtar ndaj shqiptarëve të Follolinës dhe Prespës. Pastrimi i fʋndit etnik ndaj shqiptarëve, me ndihmën e ʋshtrisë franceze.

Komando ishte, vetëm për shqiptarët, sa më shpejt matanë bosforit dhe drejt kontinentit të Azisë në shkretërirat e Anadollit. /Marrë nga profili i Rafet Kadriʋt në FaceBook