Lajmet E fundit

Statʋja e gjetʋr në bregdetin e Kalabris ka të vendosʋr Plisin në kokë

Nj nga dy statʋjat e gjetʋra në vitin 1972 në detin Jon, në Kalabri të Italis. është një nga gjetjet me spektakolare te arkeologjis.

Shpesh është bërë pyetja se cfarë mban në kokë ky bʋrrë nga antikiteti.Ngjashmeria me plisin apo qeleshën shqiptare, veshjen e bʋrrave shqiptare, është e dallʋeshme lehtë..!

Tani statʋja gjendet ne mʋzeʋn historik të Gjenovës, dhe hedhin mjaft dritë në antikën shqiptare..!