Lajmet E fundit

Nga Elena Kocaqi: Byllis ose qyteti i Yllit princit ilir te Dorëve dhe vendi ku filloi dinastia e Epirit me Pirron

Nga Elena Kocaqi QYTETI ILIR LEGJEND I YLLIT APO BYLLIS
1- Qyteti nga ku princi Ylli i fisit ilir te bylineve apo yllineve emigroi drejt Spartes dhe ngriti shtetin Spartan.

2. Qyteti ku Pirro djali i Akilit Pellazg dhe Andromakes Dardane themeluan dinastine mbreterore te Epirit qe lindi Aleksandrin e Madh dhe Pirron e Epirit.

Nje qytetrim tipik ilir me teater qe elementet e tij ne kundërshtim me faktet historike kategorizohen greke, ku vet doret janë nga ilirët.

Fakti qe qytetet ilire mbahen nën dhe ështē totalisht politik, pasi ato ndryshojnë historinë antike Evropiane, nëse zbulohen si në rastin e Bylisit.
Bejini share se vertet ka rendesi.