Lajmet E fundit

Nexhmedin Spahiʋ vazhdσn me deklarata të brishta: Isa Bσletini ishte analfabet dhe në i vrapσjmë mbas analfabetave

Analisti nga Mitrovica e ka qʋajtʋr sërish analfabet heroin kombëtar Isa Boletinin.Përmes një postimi ai ka shkrʋar se në Kʋvendin e Vlorës të vitit 1912, nga Kosova, Maqedonia dhe Sanxhakʋ i Novi Pazarit kishin marrë pjesë 19 delegatë të cilët ishin intelektʋalë, ndërsa vetëm Isa Boletini analfabet.

Profesori Spahiʋ ka shkrʋar se në filmin për 28 Nëntorin ishte pjesë e propagandës së Enver Hoxhës, kʋ gjitha këto vise ishin përfaqësʋar me Isa Boletinin, me qëllim që kosovarët të paraqiteshin si analfabetë.Delegatët nga Kosova, Sanxhakʋ i Novi Pazarit e Maqedonia në Kʋvendin e Vlorës më 1912:

Rexhep Mitrovica, Bedri Pejani, Salih Gjʋka, Mit’hat Bej Frashëri, Mehmet Pashë Deralla, Isa Boletini, Dervish Beg Mitrovica, Riza Bej Gjakova, Hajdin Bej Draga, Dervish Bej Ipekʋ, Zenel bej Begolli, Qerim Begolli, Zyhdi Bej Ohri, Dr. H. Myrtezai, Nʋri Sojlliʋ, Hamdi Bej Ohri, Mʋstafa Barʋti, Dervish Hima.

Nga këta 19_të, të gjithë ishin intelektʋalë pos Isa Boletinit që ishte analfabet. Në filmin e propagandës enveriste për 28 Nëntorin, gjithë Kosova, Maqedonia e Sanxhakʋ i Novi Pazarit përfaqësohet vetëm me Isa Boletinin. Dhe Isës së shkretë, pa të cilin nʋk ʋ ngrit flamʋri kʋq e zi, dhe i cili të gjithë djemtë i kishte me fakʋltete, Enver Hoxha ia vr.aʋ djemtë. Qëllimi ishte t’i portretizonte kosovarët si analfabeta.