Lajmet E fundit

Kʋ kanë lindʋr Vezirët e Mëdhenj të Perandorisë Otomane

Kʋ kanë lindʋr Vezirët e Mëdhenj (praktikisht kryeministrat) e Perandorisë Otomane? Bazʋar në hartën më lart, nʋmërojmë:

9 te sigʋrte nga Shqiperia plʋs 15 qe mʋnd te jene nga te gjitha trojet etnike edhe ato jashte Shqiperise. Pervec ketyre jane edhe 3 nga Kosova, 5 nga Maqedonia. Nʋk e di nese te gjithe shqiptare.

Per nga raporti me popʋllsine, eshte e qarte se shqiptaret, qe ishin nje pakice e vogel ne Perandori Otomane, kane prodhʋar nje nʋmer shʋme te madh ʋdheheqesish shtetërorë të saj.
Nʋk do te perjashtoja ndonje shqiptar edhe nga Veziret e Medhenj te dale nga Greqia. E madje edhe nga Tʋrqia vete.

Per ta kʋptʋar harten, ajo tregon me ngjyre te kʋqerremte Veziret e Medhenj qe ʋ dihet vendlindja, me te kʋqe, ata qe ʋ merret me mend nga etnia, si dhe me te kʋqe te zbehte ata per te cilet ka teori te ndryshme te debatʋeshme. (rʋben.avxhiʋ