Lajmet E fundit

Zbʋlohen letërkëmbimet e Nënë Terezës të shkrʋara në gjʋhën shqipe (Foto)

Shumë shpesh është thënë nga media të ndryshme së Nënë Tereza nuk dinte të shkruante gjuhën shqipe, por e vërteta është ndryshe!, transmeton

Albert Ramaj, gjatë kërkimeve nëpër arkiva të ndryshem të vendeve të Evropës zbulon tri letra të nobelistës shqiptare Nënë Tereza në gjuhën shqipe, këto letra ajo i kishte dërguar të vllait të saj Lazerit, gjatë viteve 1975/79

Letërat jën shkruar në dialektin gegë dhe mund të lexohën rrjedhshëm. Përmbatja e letërkëmbimeve të Nënë Terezës: Vllau jem dhe Maria e dashtunMbaj uzdaj (shpresë) se je mir dhe qi operacioni asht marue.Motrat dhe une jemi tuj u lut shum per ty.

Me shum dashuni vllau i jem t’puthi fort –Motra jote TERESA